Hülya Aydemir heeft in 1999 de studie Recht en Economie in Bedrijf en Maatschappij en Nederlands Recht afgerond. Vervolgens is zij in april 1999 als juriste bij CNV Bedrijvenbond in dienst getreden en heeft daar ruim 2,5 jaar gewerkt. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan met individueel arbeidsrecht.

In januari 2002 is zij als advocaat bij Schellart Advocaten in dienst getreden. Daar heeft zij haar kennis en ervaring verdiept en vergroot door onder andere ook zaken op het gebied van collectief arbeidsrecht te behandelen.

Hülya is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht, de Vereniging van Amsterdamse Arbeidsrechtadvocaten en de VAAN. In 2008 heeft ze met goed gevolg de specialisatieopleiding Arbeidsrecht van Grotius afgerond.
Hülya treedt regelmatig als lid van de plaatsingsadviescommissie en bezwaaradviescommissie op. Met ingang van 1 januari 2014 is Hülya toegetreden tot de maatschap.

Ambitie van Hülya is het aanbieden van hoogwaardige juridische dienstverlening op het gebied van arbeidsrecht vanuit een informeel kantoor waar een ieder telt, met een gezond en gevarieerd klantenbestand.